Bajka

6.2.1994 - 31.10.2006


Onze Bajka ( Elba Bajka ze Sto Drugiej) was geboren op 6.02.1994 in Polen. Als jonge hond is ze een paar keer op shows geweest. Op de clubmatch in juni 1995 is ze de eerste in de jonge hondenklasse geworden (15 teefjes) en op de clubmatch in 1998 kreeg ze een zeer mooi rapport van de rasspecialist Dhr.Redlicki uit Polen en was ze net niet geplaatst in een grote groep open klasse teven.
Bajka was een vrij grote teef met een zeer mooie vacht en een echt Nizinny karakter. Zeer gesteld op ons, onze vrienden en familie (oma uit Polen herkende ze steeds zeer uitbundig), maar als ze geaaid werd door vreemden keek ze me aan met een blik “moet dat nou zo nodig”.
Bajka was uitmuntend in gehoorzaamheid en behaalde diploma’s A en B met groot gemak, als beste uit haar groep. Ze heeft ons altijd met vakanties vergezeld en paste zich uitstekend aan. Ze was een hond met typische Nizinny trekjes. Ze kon ontzettend gek doen,met kinderen rond de tafel ”pak me dan als je kan spelen”, probeerde haar bot in de kamer te begraven (onder een bank of kussen is toch ook prima) en lachte (trok haar lippen omhoog) als ze blij was of verlegen. Ze kreeg last van arthrose en was erg stijf maar genoot veel van de wandelingen.Haar incontinentie veroorzaakt door de sterilisatie was na jaren van behandeling zo erg geworden, dat we haar in october 2006 hebben moeten inslapen.Ze was een zeer bijzondere hond en we missen haar nog steeds.