Nest M

NEST M

Onze eerste nest, nest M is op 7 januari 2006 geboren.
Ouders zijn Zosia en NL. Kamp. As z Gangu Dlugich (Rebel) eig. Julia Groot
Geboren 2 reuen en 1 teef.


Stamboom van nest M


As z gangu Dlugich

MAXIO -FINN Z PONLANDII
 


Finn woont met Frank en Dorine Spoorenberg en hun 3 kinderen in Eindhoven.


Frank over Finn op zijn eerste verjaardag; "We hebben Finn nu ongeveer 10 maanden bij ons en hij is uitgegroeid tot een prachtige maar bovenal sociale en lieve hond.Hij wordt door ons hele gezin op "handen gedragen". Wij willen jouw toch even speciaal bedanken want jij hebt natuurlijk ook een grote bijdrage geleverd in wat Finn nu is. Die eerste maanden zijn natuurlijk van groot belang en jij hebt samen met jouw gezin toch die enorme klus fantastisch geklaard.Wij hadden het wat dat betreft ook niet beter kunnen treffen. Nogmaals dank en tot horens."

MISIA- SUZSA Z PONLANDII
Suzsa woont met Janine Koolen, haar vriend Roland en poes Kiki in Utrecht.

Janine over Suzsa, augustus2007;

"Ze heeft in Frankrijk echt enorm veel gezwommen wat voor haar vacht niet geweldig was, maar zij heeft wel enorm genoten en het is heel leuk om haar zo'n plezier te zien hebben als waterratje met haar drijvende balletjes en ringetjes !We zijn dus naar Frankrijk geweest en ze was hele dagen buiten aan het rennen, ravotten, balletjes apporteren of zwemmen en had het goed naar haar zin !Ze is vol energie, speels en erg levendig.Maar s'avonds kan ze ook heel zoet bij je op schoot of naast je op de bank liggen( ja, ja uiteindelijk hebben we het toch maar toegestaan, is wel gezellig )Eind juni had ik hier een half dierenpension ( konijn, gerbils, twee honden bij mij en de zorg voor twee hangbuikzwijntjes en 5 poezen bij een vriendin thuis ) en suus ging met alle dieren, na wat onderzoek, goed om. Met vriendje Toto heeft ze veel gespeeld, ze kreeg kopjes van de poezen, ze gaf neusjes aan het konijn ; erg schattig.Ik heb met haar de elementaire gehoorzaamheidstraining zeer goed afgesloten; vooral volgen, komen en apporteren doet ze goed en ze is erg op mij gericht. Tanden laten zien en betasten gaat minder ( ze probeert zich dan los te worstelen, gaat pootjes geven of op haar ruggetje liggen ), dus een handige showhond gaat het niet worden. voor in september heb ik me ingeschreven voor de orientatiecursus, dat is een mix van behendigheid, flybal, speuren en gehoorzaamheid; ben benieuwd !Met haar gezondheid gaat het verder goed en ze is onlangs voor de tweede keer loops geweest. ik ben er nog altijd niet uit of we haar nu zullen steriliseren.Met andere honden, vooral kleine en pups, gaat het erg goed, voor grote kan ze soms nog wat angstig zijn. Met onze poes heeft ze een haat-liefde verhouding, maar als we niet thuis zijn, liggen ze ook gezellig bij elkaar, maar als wij er zijn, ontpopt zich vaak een aandachtssrtijd"


MALUCH -JANNES Z PONLANDII 


Jannes woont met Irene en Arjan Overbeek met hun 3 kinderen in Zeeland en heeft veel vrijheid in een huis met een groot stuk grond eromheen.Zijn opvoeding was zeer makkelijk en zijn baasjes waren altijd vol lof over hem.

Irene over Jannes, october 2007
"Jannes is een sociaal hondje , graag in gezelschap en dicht bij zijn familie, de kideren zijn dol op hem en spelen veel met hem , het is een echte buitenhond, hij gaat dan onder de heg bij de weg liggen op de uitkijk, dat is ook de enigste plaats waarvandaan hij dan blaft en de boel bewaakt op zijn manier, verder blaft hij heel weing. We moeten hem wel heel duidelijk binnen het hek houden anders is meneer op pad (zat er eigenlijk al vroeg in he, ook bij jullie had hij maar een klein gaatje nodig om te ontsnappen ) het is dan overigens niet zo dat hij wegloopt hoor maar hij kan dan wel eens bij de buren achter de eenden en pauwen aan rennen of door de koeievlaaien liggen rollen in het weiland en daar zijn wij dan weer minder blij mee. Van de zomer heeft hij langzaam zijn watervrees overwonnen, na het strand in Bloemendaal bleef hij er altijd ver vandaan, nu gaat hij tot zijn buik in ieder geval hat water in en als hij geprikkeld wordt door iets in het water te gooien gaat hij dieper en vorige keer zwom hij zelfs een stukje".